ABOUT

HENRIKKI TOLONEN

Olen Henrikki "Hank" Tolonen. Lempinimeni olen saanut pikkujunnuna Talissa ja se on tarttunut mukaan sieltä asti. Henkaksi minua kutsutaan myös, mutta Hank on aina jotenkin kuulostanut coolimmalta... Olen aloittanut golfin pelaamisen viisivuotiaana vanhempien mukana asuessamme Sambiassa. Talissa aloitin juniorina 9-vuotiaana, jolloin viimeistään syttyi Iso Rakkaus golfiin. Kesälomat kuluivat aamusta iltaan Talissa ja välillä ehkä vähän koulupäivätkin...

 

Amatöörinä edustin Suomea poikien ja miesten maajoukkuetasolla ja vuonna 1999 siirryin ammattilaiseksi. Kokeiltuani muutaman vuoden pelaavan ammattilaisen arkea, avatui sattuman kautta Egyptissä harjoitellessani talvella 2000-2001 tilaisuus assintant pron hommiin ja hurahdin opettamiseen saman tien. Unelmat peliurasta haudattiin ja unelma mahdollisuudesta auttaa ihmisiä oppimaan golfia helpommin alkoi elää.

 

Vuosi 2020 on 20-vuotis juhlavuoteni golfvalmentajana ja jokainen vuosi on opettanut minua olemaan parempi valmentaja. Vaikka golfissakin teknologia kehittyy koko ajan niin uskon, että opetuksessa ja valmennuksessa tärkein juttu on valmentajan sekä valmennettavan välinen kommunikointi.

 

Toinen tärkeä asia mitä olen kuluneiden vuosien aikana oppinut, on että ei ole yhtä oikeaa tapaa swingata golfmailaa. Oli sitten kyse putista, chipistä tai drivestä. Jokainen meistä on erilainen ja yhtä tapaa tehdä ei voi suoraan kopioda toiselle. Minun tehtäväni on auttaa jokaista ihmistä löytämään heille sopivin ja helpoin tapa liikuttaa kehoa, mailaa ja sitä kautta palloa. Golfin idea on kuitenkin saada pallo reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä.

  • PGA of Finland

Head of the PGA Education Committee (2018-)

Head Trainer, PGA education level 4. & 5. (2017-)

Head Golf Professional (2010-  )

Assistant Golf Professional (2005-2009)

  • Helsinki Golf Club, Finland

TILAA UUTISKIRJE

Helsingin Golfklubi

Talin Kartano

(Talin Puistotie 12, navigaattoriin)

 

Email: henrikki.tolonen@gmail.com

Tel: +358 50 525 5685

OTA YHTEYTTÄ

  • Facebook - Black Circle

© 2018 by Birdie Unlimited Oy