top of page

HANK

PGA Gaala 2023 (63) 2.JPG

Suomen PGA:n Teaching Professional of the year 2023 

Hank-Tolonen_black_high-res.png
Powered_by_Trackman_web.png
Näyttökuva 2021-11-17 kello 14.32.58.png

Olen Henrikki "Hank" Tolonen. Lempinimeni olen saanut pikkujunnuna Talissa ja se on tarttunut mukaan sieltä asti. Henkaksi minua kutsutaan myös, mutta Hank on aina jotenkin kuulostanut coolimmalta... Olen aloittanut golfin pelaamisen viisivuotiaana vanhempien mukana asuessamme Sambiassa. Talissa aloitin juniorina 9-vuotiaana, jolloin viimeistään syttyi Iso Rakkaus golfiin. Kesälomat kuluivat aamusta iltaan Talissa ja välillä ehkä vähän koulupäivätkin...

 

Amatöörinä edustin Suomea poikien ja miesten maajoukkuetasolla ja vuonna 1999 siirryin ammattilaiseksi. Kokeiltuani muutaman vuoden pelaavan ammattilaisen arkea, avatui sattuman kautta Egyptissä harjoitellessani talvella 2000-2001 tilaisuus assintant pron hommiin ja hurahdin opettamiseen saman tien. Unelmat peliurasta haudattiin ja unelma mahdollisuudesta auttaa ihmisiä oppimaan golfia helpommin alkoi elää.

 

Olen toiminut lähes 25 vuotta golfopettajana - ja valmentajana. Jokainen vuosi sekä jokainen oppilas ja valmennettava on opettanut minua olemaan parempi ammatissani. Golfissakin teknologia kehittyy koko ajan ja itsekin hyödynnän opetuksessa videota, Trackman 4 tutkaa sekä 3d laitteistoa. SIlti uskon, että opetuksessa ja valmennuksessa tärkein juttu on valmentajan sekä valmennettavan välinen kommunikointi. Teknologia on hyvä apuväline oppimisessa, mutta tärkeintä on ihmisen omat tuntemukset ja oivallukset liikkeestä sekä pelaamisesta.

 

Toinen tärkeä asia mitä olen kuluneiden vuosien aikana oppinut, on että ei ole yhtä oikeaa tapaa swingata golfmailaa. Oli sitten kyse putista, chipistä tai drivestä. Jokainen meistä on erilainen ja yhtä tapaa tehdä ei voi suoraan kopioda toiselle. Minun tehtäväni on auttaa jokaista ihmistä löytämään heille sopivin ja helpoin tapa liikuttaa kehoa, mailaa ja sitä kautta palloa. Golfin idea on kuitenkin saada pallo reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä.

Nykyiset toimenkuvat

Current work status

 

Helsingin Golfklubi

Päävalmentaja

Head Professional (2010- )

Suomen PGA - PGA of Finland

Hallituksen jäsen ja Koulutustoimikunnan puheenjohtaja

Board member & Head of the PGA Education Committee (2018-)

Pääkouluttaja            Golfopettajakoulutus ja Valmentajan AT golfosiot                                                              

Head Trainer              PGA & Finnish Golf Union education levels 2 & 3 (2017-)

bottom of page